KARBONATLI HAMUR KIZARTMASI
MALZEMELER:
3 su bardağı un,
1 cay kasigi karbonat,
1 su bardagi yogurt,
1 tatli kasigi tuz,
1 adet yumurta.
YAPILISI:
Cukur bir kapta yogurdu, tuzu ve yumurtayi karıştırın. Üzerine unu ve kabartma tozunu ekleyip yoguruyorun. Kulak memesi yumuşakliginda, ele yapismayacak bir hamur olsun. Gerekirse biraz un ilave edin.
Tezgaha un serperek merdaneyle yarım cm. inceliginde acın, su bardagiyla yuvarlak kesip bol kizgin yagda iki tarafini da iyice kızartin. Kağıt peçete serdiğinizi servis tabağına alın.
Categories
BÖREK VE ÇÖREKLER,
KAHVALTILIKLAR
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Bu hamuru yoğururken lor peyniri katarsanız.Peynirli bir hamur kızartmanız oluyor .Öylesi de gerçekten lezzetli oluyor. Benim kızım peynir türü şeyler yemediği için peynirlisini denemiştim.İçinden ayıklaması da mümkün olmadığı için afiyetle yemişti:)
Benim oğlum da peynir hastasıdir. Buna peynir koysan daha guzel olur dedi.
Yorum Gönder