KEKİ İÇİN:
4 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı tozşeker
1 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
750 ml. süt
1 su bardağı un
1 su bardağından bir parmak eksik şeker
1 adet vanilya
1 su bardağı Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri yoğurt kıvamı alana kadar çırpın. Sıvı yağı, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. En son un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Orta boy kelepçeli kek kalıbını veya yuvarlak kek kalıbını yağlayıp 180 derecede pişirin. Kek soğuduktan sonra ortadan ikiye bölün.
Krema malzemelerini bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilya, Hindistan cevizi ve yağı ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Çukur bir salata kasesine kekin bir tabanını yerleştirin. Elinizle kabın şeklini alması çin bastırın. Üzerine soğuyan kremayı dökün. Diğer kek parçasını da üzerine kapatın ve hafifce bastırın. Ertesi gün servis tabağına ters çevirin. Ben üzerine çikolatalı hazır sos kullandım. Beyaz çikolatalı sos da guzel olur. Dilerseniz kremanın içini de zenginleştirebiLirsiniz. Örneğin muz, ceviz.. vs gibi.