Malzemeler:
1 paket tuzsuz etimek
1 paket krem şanti
Muhallebi için:
4 yemek kaşığı tozşeker
3,5 (küçük)su bardağı süt
1'er yemek kaşığı un,nişasta ve pirinç unu (Yoksa hepsi normal un da olabilir)
Karamel için:
1,5 (küçük)su bardağı tozşeker.
2 su bardağı su
Önce bir tepsiye etimekleri dizin. Karameli için; tozşekeri bir tencerede hiç birşey koymadan koyu kahverengi olana ve sertleşene kadar karıştırın. Sonra suyu ekleyip şekeri eritin. Altını kapatın. Karamel hazırdır. Sonra karameli sıcakken etimeklerin üzerine eşit gelecek şekilde dökün.
Diğer yandan muhallebi için yazılan malzemeleri süte ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirin. Biraz ılık hale gelince bunun içine, krem şantiyi de ekleyip mikserle karıştırın. Sonra bu muhallebiyi karamelle ıslattığınız etimeklerin üzerine yayın. İsterseniz dövülmüş ceviz veya kakao serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder