BAZLAMALI TAVUK

Gönderen Zuhal
Uzun süredir bu tarifi istiyordum. Nihayet ele geçirdim. Arkadaşımın bu tarifi yarışmaya katıldı.

İşte YILDIZIN BAZLAMALI TAVUK TARİFİ


MALZEMELER:


300 GR.TAVUK KALÇA ŞİŞ
1 ÇAY BARDAĞI SOYA SOSU
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 TANE KREMA
1 TANE BAZLAMA (İÇİNDEN 2 TANE ÇIKIYOR İKİSİ DE KULLANILACAK)
BİR FİSKE TUZ
100 GR TAM YAĞLI RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ


YAPILIŞI:


ÖNCELİKLE TAVUKLARI KÜP KÜP DOĞRAYIP, YANMAZ TAVADA SIVI YAĞ İLE PİŞİRİLDİKTEN SONRA ÜZERİNE SOYA SOSU İLAVE EDİLİR. BİR İKİ KARIŞTIRDIKTAN SONRA KREMA İLAVE EDİLİP YİNE KARIŞTIRILDIKTAN SONRA OCAĞIN ALTI KAPATILIR. AYRI BİR YERDE BAZLAMA ENİNE İKİYE KESİLİP AYRILDIKTAN SONRA ARASINA PİŞİRMİŞ OLDUĞUMUZ KARIŞIMIN ÖNCE SULU KISMI KAŞIK YARDIMI İLE BAZLAMANIN HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE DÖKÜLÜR VE BİR MİKTAR ÜZERİ İÇİN SUYUNDAN AYRILIR. ETLER DE KONULDUKDAN SONRA BAZLAMANIN DİĞER KESİLMİŞ OLAN KISMI DA BAZLAMANIN ÜZERİNE KAPATILIR BİR MİKTAR AYIRMIŞ OLDUĞUMUZ SUYU DA YİNE BAZLAMANIN HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE BAZLAMA ISLATILIR VE BAZLAMANIN HER YERİNE GELECEK ŞEKİLDE RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ İLE KAPLANIR.ÖNCEDEN 180 DERECEDE ISITMIŞ OLDUĞUMUZ FIRINDA YA DA MİKRO DALGA FIRINDA KAŞAR PEYNİRLERİ ERİNCEYE KADAR TUTULUR. PİŞTİKDEN SONRA SICAK SERVİS YAPILIR. AFİYET OLSUN

2 yorum:

TAFANA on 27 Şubat 2011 13:04 dedi ki...

Zuhal Abla'cığım blogun ve tariflerin çok güzel görünüyorlar senden öğrenecek çok şeyim var tebrik ederim. Ayşe...

Zuhal on 28 Şubat 2011 03:01 dedi ki...

Canım, çok tşk ederim. Beğenmene sevindim. Birbirimizden yararlanırız, senin blogunda da denemek istediğim şeyler var, sevgi ve selamlar.

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez