MAYALI HAMUR TARİFİ (BÖREKLER İÇİN)

3,5 su bardağı un (200 ml.lık bardak)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 minik çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı tozşeker
75 gr.tereyağı
20 gr. yaş maya

Sütü ılıtın,  mayanın üzerine bir yemek kaşığı tozşekeri serpin, ılık sütü ekleyip mayayı iyice ezin. Sonra yumurta akını, tuzu, sıvıyağı ve unu koyup iyice yoğurun. Süt yerine ılık su da koyabilirsiniz. Ayrıca yarı süt, yarı yoğurt da kullanabilirsiniz.

Bu hamurun içine, istediğiniz börek içini koyup pişirin.


Püf noktası: Börek-çöreklerin güzel olması için mayalı hamurun "mutlaka" kabarmasını bekleyin. İyice kabardıktan sonra kullanın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder