HAKAN KARAKAŞ'A teşekkür ediyorum.
Yufkanın üstüne sürülecek sos tarifi: Suyu biraz süzdürülmüş 1 bardak yoğurt, 1 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu 1 tatlı kaşığı çekilmiş çörek otu 1 çay kaşığı çekilmiş kimyon 1 yemek kaşığı kişniş 5 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı zeytinyağı tuz yooooook ÇOK İYİ KARIŞTIRIN yufkayı serin yukarıdaki karışımı ÇOK İNCE BİR ŞEKİLDE YUFKANIN ÜSTÜNE YAYIN.bİR YUFKAYI DA ÜSTÜNE SERİN İKİ YUFKAYI YAVAŞCA BASTIRARAK İYİCE BİRBİRİNE YAPISTIRIN.iki ya da üç parmak şeritler halinde kesin sonra şeritleri üstüste koyup dikdörtgen şeklinde kesin(Küçük dikdörtgenlerimiz oldu) Bunları tepsinize içindeki sıvılar çıkmayacak biçimde yayın.Önceden ısıtılmış fırında kıtır hale gelinceye kadar pişirin. - YUFKA CİPSİ
İçeriği kaldır | Sil | Spam
|
5 yorum:
Merhaba Zuhal Abla bence bu muhteşem görünüyor mutlaka deneyeceğim çok iyi bir fikir kimin aklına geldiyse bravo doğrusu bu arada blogların açıldığını bugün farkettim çok mutluyum.
Ben de 4-5 gün önce tesaüfen gördüm, blogumu özlemiştim, çok mutlu oldum Ayşeciğim :))
Bu cipsi denemeni isterim, ailece beğeneceğinize de eminim.
Yufkanın üstüne sürülecek sos tarifi:
Suyu biraz süzdürülmüş 1 bardak yoğurt,
1 tatlı kaşığı çekilmiş keten tohumu
1 tatlı kaşığı çekilmiş çörek otu
1 çay kaşığı çekilmiş kimyon
1 yemek kaşığı kişniş
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
tuz yooooook
ÇOK İYİ KARIŞTIRIN
yufkayı serin yukarıdaki karışımı ÇOK İNCE BİR ŞEKİLDE YUFKANIN ÜSTÜNE YAYIN.bİR YUFKAYI DA ÜSTÜNE SERİN İKİ YUFKAYI YAVAŞCA BASTIRARAK İYİCE BİRBİRİNE YAPISTIRIN.iki ya da üç parmak şeritler halinde kesin sonra şeritleri üstüste koyup dikdörtgen şeklinde kesin(Küçük dikdörtgenlerimiz oldu)
Bunları tepsinize içindeki sıvılar çıkmayacak biçimde yayın.Önceden ısıtılmış fırında kıtır hale gelinceye kadar pişirin.
Yorum Gönder