
2-2,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
1 yumurta
100 gr tereyağı veya margarin
5 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı irmik
Üzerine batırmak için fındık veya ceviz
ŞERBETİ İÇİN:
2 su bardağı şeker (çok dolu olmayacak)
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Şekeri ve suyu bir tencereye koyun, şerbet hafifçe koyulaşana kadar kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. 2 su bardağı unu yoğurma kabına eleyin. Üstüne pudra şekeri, karbonat, yumurta, tereyağı, sıvıyağı ve irmik ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Gerekirse azar azar un katabilirsiniz. Fırını 180 derecede ısıtın. Geniş bir fırın tepsisini yağlayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Ortasına birer fındık veya ceviz parçası batırın. Üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Şekerpareler fırından çıkar çıkmaz soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin
0 yorum:
Yorum Gönder