Malzemeler:
2 tane orta boy elma
10 tane pötibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 kulplu çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine serğmek için pudra şekeri
Kek Malzemeleri:
2 tane yumurta
1 kulplu çay bardağı toz şeker (çok doldurmayın)
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Elmaları soyup ince ince dilimleyelim. Dikdörtgen borcamın dibine bisküvileri tepsi gözükmeyecek şekilde dizelim ve üstüne elmaları dizelim. Elmaların üstüne tarçını serpip cevizleri dökelim. Kek hamurunu hazırlayalım. Bir kasede şeker ve yumurtayı çırpıp içine sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Karıştırıp elmaların üstüne dökelim. Isıtılmış fırında 175 derecede de pişirelim. Pişip soğuyan kekin üstüne pudra şekeri serpelim. Keki isterseniz bardak ağzıyla yuvarlak şekilde isterseniz de kare şeklinde dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun…
2 yorum:
güzel ve başarılı bir tarif
keyifli bir sunum ellerine sağlık
Yorum Gönder