YOĞURTLU PIRASA

Gönderen Zuhal
  • Yılbaşı sofrası için güzel bir meze tarifi vereyim size. Deneyin seveceksiniz. :))
  • Yarım kilo pırasa
  • 1 su bardağı bulgur
  • Göz kararı sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı olabilir)
  • 2 çorba kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 demet dereotu
Yapılışı: Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyın. Büyükçe bir tava veya tencereye sıvı yağı koyun, pırasaları koyup, kavurun. İçine yıkanmış süzülmüş bulguru  ve tuzu ekleyip, 1 su bardağı suyla (sıcak olursa iyi olur)  pişirin. Suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyan pırasanın içine yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve doğranmış dereotunu katıp karıştırın. Afiyetle yiyin :))

3 yorum:

tarif on 25 Aralık 2014 23:58 dedi ki...

canım ellerine sağlık tarif çok güzel görünüyor. sebze sonuçta, en sağlıklı beslenme türü. deneyeceğim tarifi.

Zuhal on 30 Aralık 2014 03:11 dedi ki...

Daha beğenmeyen hiç çıkmadı. Oğlum pırasadan nefret eder. O bile bayıldı.

antakya yemekleri on 29 Haziran 2015 06:39 dedi ki...

güzel bir tarif elinize sağlık

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez