Mayalı hamur tarifi için tıkla
Yarım kilo ıspanak2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 orta boy kuru soğan
4 yemek kaşığı dolusu
rendelenmiş kaşar peyniri
Ispanakları güzelce yıkayıp, suyunu süzün. Bir tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağı koyup, önce ince doğranmış kuru soğanı 1-2 dakika kavurun, Sonra ıspanakları ekleyin,suyunu çekene kadar pişirin.
Hamurdan ayva büyüklüğünde parçalar koparın. Her birini un ve merdane yardımıyla yarım cm. inceliğinde açın. Üzerine fırçayla sıvıyağ sürün. Bir kenarına boydan boya ıspanaklı içten koyun ve rulo yaparak kapatın. Hamur ve ıspanaklı iç bitene kadar aynı işlemi yapın. Yağlanmış tepsiye dizin, üzerine fırçayla yumurta sarısı sürün. nar gibi kızarana kadar 180 derecede pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder