Bildiğiniz kakaolu kekin görüntüsü farklı sadece. Yalnız ismi konusunda karar veremedim. Önce ebruli dedim sonra zebrayı da ekledim.
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tepeleme kakao2,5 su bardağı un
Yumurtaları ve şekeri çırpın. Yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin. Karışımı ikiye ayırın. Birine, 2 yemek kaşığı kakaoyu koyun. Yuvarlak tepsiyi yağlayın. Tam ortasına bir kepçe kakaolu karışımdan koyun, onun tam ortasına sade karışımdan bir kepçe dökün. Bitene kadar bu şekilde devam edin. Kürdanla ortadan yanlara doğru çok bastırmadan çizgi çekin. Ben ilk denemem olduğu için fazla bastırmışım. O yüzden kek pişerken çatladı. Yağlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Görüntüsü de tadı da güzel.
.
.