- Yılbaşı sofrası için güzel bir meze tarifi vereyim size. Deneyin seveceksiniz. :))
- Yarım kilo pırasa
- 1 su bardağı bulgur
- Göz kararı sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı olabilir)
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
Yapılışı: Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyın. Büyükçe bir tava veya tencereye sıvı yağı koyun, pırasaları koyup, kavurun. İçine yıkanmış süzülmüş bulguru ve tuzu ekleyip, 1 su bardağı suyla (sıcak olursa iyi olur) pişirin. Suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyan pırasanın içine yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve doğranmış dereotunu katıp karıştırın. Afiyetle yiyin :))
3 yorum:
canım ellerine sağlık tarif çok güzel görünüyor. sebze sonuçta, en sağlıklı beslenme türü. deneyeceğim tarifi.
Daha beğenmeyen hiç çıkmadı. Oğlum pırasadan nefret eder. O bile bayıldı.
güzel bir tarif elinize sağlık
Yorum Gönder