- Yılbaşı sofrası için güzel bir meze tarifi vereyim size. Deneyin seveceksiniz. :))
- Yarım kilo pırasa
- 1 su bardağı bulgur
- Göz kararı sıvı yağ (3-4 yemek kaşığı olabilir)
- 2 çorba kaşığı mayonez
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 demet dereotu
YOĞURTLU PIRASA
Yapılışı: Pırasanın beyaz kısımlarını ince ince kıyın. Büyükçe bir tava veya tencereye sıvı yağı koyun, pırasaları koyup, kavurun. İçine yıkanmış süzülmüş bulguru ve tuzu ekleyip, 1 su bardağı suyla (sıcak olursa iyi olur) pişirin. Suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakın. Soğuyan pırasanın içine yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve doğranmış dereotunu katıp karıştırın. Afiyetle yiyin :))
Categories
SALATA VE MEZELER
PASTA TABANI
Pasta tabanı için malzemeler:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 silme su bardağı un
1 silme çay bardağı buğday nişastası
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtaları önceden buzdolabından çıkarın, oda sıcaklığında olsun. Derin bir kasede yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Yoğurt kıvamına gelsin. Vanilyayı da ekleyin. Ayrı bir kaba unu ve nişastayı koyun. Kabartma tozunu da ekleyip karıştırın. Daha sonra bunu yumurtalı karışıma dökün. Hızlıca çevirin. Kekiniz hazır. 180 dereceli fırında pişirin.
Püf noktası:
Kabarana kadar fırını açmayın.
Unu eleyin. Daha güzel kabarır.
PRATİK ELMALI PASTA
Malzemeler:
2 tane orta boy elma
10 tane pötibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 kulplu çay bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine serğmek için pudra şekeri
Kek Malzemeleri:
2 tane yumurta
1 kulplu çay bardağı toz şeker (çok doldurmayın)
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Elmaları soyup ince ince dilimleyelim. Dikdörtgen borcamın dibine bisküvileri tepsi gözükmeyecek şekilde dizelim ve üstüne elmaları dizelim. Elmaların üstüne tarçını serpip cevizleri dökelim. Kek hamurunu hazırlayalım. Bir kasede şeker ve yumurtayı çırpıp içine sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim. Karıştırıp elmaların üstüne dökelim. Isıtılmış fırında 175 derecede de pişirelim. Pişip soğuyan kekin üstüne pudra şekeri serpelim. Keki isterseniz bardak ağzıyla yuvarlak şekilde isterseniz de kare şeklinde dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun…
Categories
KURABİYELER,
PASTALAR
MANTAR KURABİYE
125 gr tereyağı veya margarin
1 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı buğday nişastası
1,5 çay bardağı pudra şekeri (kulplu çay bardağı)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao yada tarçın
Yumuşak tereyağı veya margarin, yumurta ve pudra şekerini karıştırıp elinizle iyice yoğurun
Sonra nişasta ve unu en son da vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurmaya devam edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizin.
Gazoz kapağını tarçın yada kakaoya batırarak üstlerine bastırın.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin. Çok çabuk pişiyor. Beyaz olarak pişirin. Ben biraz fazla pişirmişim.
NOT: 15 tane çıkıyor.
Categories
KURABİYELER
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)