PASKALYA ÇÖREĞİ

Gönderen Zuhal
Çocukken çok sevdiğim hala da çok sevdiğim paskalya çöreğini ilk defa denedim.

500 gr.un
1 yemek kaşığı mahlep
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1,5 su (küçük) bardağı süt
42 gr.lık yaş maya
1 yemek kaşığı (maya için) tozşeker
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 tatlı kaşığı tuz üzerine kıyılmış fındık (ben evde olmadığı için susam koydum)
50 gr. sıvıyağ (yarım küçük su bardağı )


Mayanın üzerine 1 yemek kaşığı tozşekeri dökün. Üzerine 1,5 bardak ılık sütü ekleyin. Mayayı ezin. Yumurta akını ve diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Her bir çörek için; hamurdan 3 eşit parça alıp saç örgüsü şeklinde örün. Üzerine yumurta sarısını ve fındık veya susamı da serpin. Hamur kabarana kadar bekleyin. Orta ısılı fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin

1 yorum:

annemoda on 23 Eylül 2009 13:48 dedi ki...

Paskalyaya bayılırım ve yine enfes görünüyor, ellerinize sağlık...

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez