GÜL TATLISI

Gönderen Zuhal
Gül Tatlısı Tarifi

Hamuru için:

1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ele yapışmayacak kadar un


Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su

Önce şerbeti yapın ki soğusun. 3 su bardağı tozşekeri, 3 su bardağı suyla 10 dk. kadar kaynatın. İnmeye yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu koyun

Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun, ele yapışmayacak bir hamur elde edin.  Merdane yardımı ile açtığınız hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar elde edin. Bu yuvarlak hamurların 4 tanesini yanyana ama birbirine bitişik bir şekilde koyun ve rulo yapın. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde edin. Ortasına ceviz veya fındık parçası koyun.Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve yağlanmış tepsiye dizerek, 170 derecelik fırında pişirin. Hamur sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün. Çok şık bir tatlı, deneyin...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez