Gül Tatlısı Tarifi
Hamuru için:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
1 çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ele yapışmayacak kadar un
Şerbeti için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Önce şerbeti yapın ki soğusun. 3 su bardağı tozşekeri, 3 su bardağı suyla 10 dk. kadar kaynatın. İnmeye yakın 1 tatlı kaşığı limon suyu koyun
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırıp yoğurun, ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Merdane yardımı ile açtığınız hamurdan çay bardağı ile yuvarlaklar elde edin. Bu yuvarlak hamurların 4 tanesini yanyana ama birbirine bitişik bir şekilde koyun ve rulo yapın. Ruloyu da bir bıçak ile ortadan ikiye keserek iki adet gül elde edin. Ortasına ceviz veya fındık parçası koyun.Tüm hamur için aynı işlemi yapın ve yağlanmış tepsiye dizerek, 170 derecelik fırında pişirin. Hamur sıcakken soğuk şerbeti üzerine dökün. Çok şık bir tatlı, deneyin...
0 yorum:
Yorum Gönder