2 su bardağı buğday unu
1 su bardağı kepek unu
1 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 su bardağı diyet süt
1 fincan kuru üzüm
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı tarçın
Unları ve kabartma tozunu iyice karıştırın. Yağ, yumurta, süt, kuru üzüm,toz zencefil ve tarçını ekleyin. Malzemeleri yoğurun ve hamur yapın. Küçük toplar halinde, "yağlı kağıt" serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
Bu kurabiyeleri hava almayan cam bir kavanoza koyarsanız 10 gün falan taze kalır.
Diyet yapanlar çayın yanında günde 2 den fazla olmamak kaydıyla yiyebilir. 1 adeti yaklaşık 80 kalori.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder