KABAK TATLISI

Gönderen Zuhal



2 kg. balkabağı
800 gr. tozşeker
6-7 adet karanfil

Kabakların kabuklarını soyup doğrayın, yıkayın. Geniş bir tencereye kabakları dizin. Üzerine tozşekeri eşit bir şekilde serpin. Karanfil tanelerini ekleyin. Hiç su koymadan (pişerken kabaklar çok su bırakıyor çünkü) önce orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte, yumuşayıncaya kadar pişirin. Yine de su kalmış olabilir tencerede. Olsun. Pişirdiğiniz tencerede soğumaya bırakın. Sonra başka bir kaba alın. Dövülmüş cevizle servis yapın.
Bazıları geceden tozşekeri kabakların üzerine döküp, sabaha kadar bekletip, ondan sonra pişiriyormuş. Ben hiç denemedim. Tercih sizin. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez