Bunu da mutlaka deneyin. Hele benim gibi patatesli şeyleri seviyorsanız...
200 gr. oda sıcaklığında margarin1 küçük çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
içi:
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
3 adet orta boy rendelenmiş patates
tuz, karabiber
Önce içini hazırlayın. 1 (minik) çay bardağı zeytinyağında ince kıyılmış kurusoğanı koyun ve kavurun. Rendelenmiş patatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Ardından, salçayı, baharatı ve tuzu koyun, iyice karıştırın. Soğumaya bırakın.
Diğer tarafta yoğurdu, 1 yumurtayı ve margarini iyice karıştırın. Un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.
Hamuru 3 e bölün. (Patatesli harcı da 3 e bölün ) Her bir bezeyi ayrı ayrı, merdane ile 1 cm inceliğinde açın ve içine patatesli içten koyun. Rulo şeklinde katlayın ve 3 parmak eninde kesin. Yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder