3,5 su bardağı un (200 ml.lık bardak)
1 su bardağı süt (200 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)
1 yemek kaşığı tozşeker
75 gr.tereyağı
20 gr. yaş maya
Patatesli veya peynirli börek içi.
Sütün yarısını ocakta ılıtın (sıcağa yakın) mayanın üzerine bir yemek kaşığı tozşekeri serpin, ılık sütü ekleyip mayayı iyice ezin. Sonra kalan sütü, yumurta akını, tuzu, sıvıyağı ve unu koyup iyice yoğurun. 8 beze hamur koparın. Tereyağını hafifçe eritin. Her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üzerine (yumurta fırçasıyla) tereyağı sürün. Açtığınız her hamuru üst üste koyun ve yağlayın. En üstteki hamura yağ sürmeyin. 8 tane üst üste koyduğunuz hamuru 40-45 cm büyüklüğünde tekrar açarak tek bir hamur elde edin. Bu hamuru sigara böreği gibi üçgen şeklinde eşit kesin. Geniş kenarına iç koyup, yanlarını kapatarak yuvarlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 20-30 dakika kadar kabarması için bekletin. Sonra fırında 170 derecede pişirin. Veeee....Şekli de tadı da süper poğaçalarınız olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder