350 gr.kıyma
4 yemek kaşığı dolusu haşlanmış pirinç (artan pilav da olur)
1 orta boy kuru soğan
Biraz maydonoz.1 yumurta
Galeta unu
İstediğiniz baharatlar. Karabiber,kırmızı toz biber, kimyon gibi.
Kıymanın 2/3 ünü çok ince doğranmış kuru soğan ile birlikte yağ koymadan (kıymanın kendi yağıyla) kavurun. Haşlanmış ve süzülmüş pirinci, kalan kıymayı, baharatları, tuzu ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip yoğurun. Köfte şekli verip önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya batırın ve kızdırılmış yağda kızartın. Normal un da kullanabilisiniz.
Köfteleri biraz yassıltırsanız daha iyi pişer. Teflon tavada az yağla pişirirseniz daha hafif olur.
Köfteleri biraz yassıltırsanız daha iyi pişer. Teflon tavada az yağla pişirirseniz daha hafif olur.
0 yorum:
Yorum Gönder