EKLER-PROFİTEROL

Gönderen Zuhal
Gerçekten harika bir tat bu. Resmine bakınca bile canım çekiyor. En sevdiğim pastalardan/tatlılardan biridir. Aslında ekler pasta ile profiterol arasında sadece şekil farkı var. İkisi de aynı. Bir de bana yapması hiç zor gelmiyor. Sevdiğim için heralde.

Hamur:
1 su bardağı su,
1 su bardağı bardağı un,
4 yemek kaşığı sıvıyağ,
1 yemek kaşığı tozşeker
3-4 yumurta

Krema:
500 ml süt,
1/2 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yemek kaşığı tepeleme un

Üzerinin sosu için:
1 paket hazır çikolata sosu

Hazır çikolata sosunuz yoksa;

2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı silme un
1 su bardağı tozşeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı kakao
yarım çay bardağı sıvıyağ
Hepsini bir tencereye koyup karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Önce kremayı yapmak lazım ki soğusun. Süte şekeri,unu,vanilyayı koyup ocakta, karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Bir tencereye 1 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı tozşekeri ve 4 yemek kaşığı sıvıyağı koyun. Su kaynayınca 1 su bardağı unu ekleyip hızlıca karıştın. 1-2 dakika pişirin. Ilıklaştıktan sonra 3 veya 4 yumurtayı teker teker mikserle yedirin.  Sonra hamuru krema pompasına koyun. Profiterol yapacaksanız hamuru tatlı kaşığı dolusu kadar, ekler pasta yapacaksanız, uzun bir şekilde yağlanmış tepsiye sıkın. (Ben kaşıkla koyduğum için biraz yamuk oldu :) Bir dahakine daha düzgün yaparız artık.)  Önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin. Hamurun kabarması için  fırının kapağını açmayın. Pişen hamurlar soğuyunca arasını kesip kremasını doldurun. En üste de çikolatalı sosu dökün.









1 yorum:

Adsız dedi ki...

Uğraştırıcı ama çok güzel bir tatlı tarif için teşekkürler

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez