ISPANAKLI ÇITIR BÖREK

Gönderen Zuhal



Hamur:
1 yumurta
500 gr.un
220 ml.su
1 tatlı kaşığı tuz
Böreği açmak için, bir kase un.
iç:
300 gr. ıspanak
1 orta boy soğan
1 (küçük) su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
Kırmızı pulbiber, tuz.
İsterseniz biraz sıvıyağ (ben koymadım, kaşar peynirinin yağı yetiyor)

Önce ıspanakları güzelce yıkayın. Küçük küçük doğrayıp bir süzgece alın.
Sonra çukur bir kaba unu koyun, yumurtayı kırın. Suyu yavaş yavaş una yedirerek iyice yoğurun. Yumuşakça bir hamur yapın. İçini hazırlayana kadar dinlendirin.

Suyu süzülen ıspanakların içine çok küçük doğranmış soğanları, rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve pulbiberi koyun. Hepsini iyice karıştırın.

Hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın. Elinizle yassıltarak ve un serperek, merdaneyle 2 mm. inceliğinde yuvarlak açın. İçine ıspanaklı harçtan koyup kenarlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yağlanmış tepside pişirin.

Bu börek o kadar hafif ve çıtır oluyor ki, insanın yedikçe yiyesi geliyor. Yanına ayran çok yakışıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez