Çoğu kimse bunun adını bilmeden yer. Kimileri de saçaklı diyor. Ama pastanelerdeki adı sakallı. Ailece bu sakallıyı çok severiz. Siz de seviyorsanız, buyrun o zaman...
Malzemeler:1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)yarım su bardağı süt, (bardak 150 ml.lık)
yarım su bardağı yoğurt (aynı bardak)
20 gr.lık yaş maya (yarım paket)
1 yemek kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un
İçi: Beyaz peynir ve maydonoz
Bildiğimiz mayalı poğaça hamuru. Hazırladığınız mayalı hamurdan 2 çeşit yapabilirsiniz. Örneğin ben, hem zeytin ezmeli poğaça (açma da olur) hem de sakallı poğaça yaptım.
Önce, sütü bir cezveyle ocağa koyup, sıcağa yakın duruma getirin. Mayayı hamur yapacağınız kaba koyup, üzerine 1 yemek kaşığı tozşekeri dökün. Sütü ekleyin, kaşıkla mayayı iyice ezin. Sonra yoğurdu, sıvıyağı, yumurta akını ve tuzu da ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru kabarması için 30 dk. kadar bekletin. Daha sonra ceviz büyüklüğünde (daha büyük olmasın) parçalar koparın, oval şekil verin İçine bir şey koymuyoruz. Üzerlerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Yağlanmış tepside 180 derecede pişirin. Soğuyunca uzunlamasına kesin. Ezilmiş peynirle ince doğranmış maydonozu karıştırın. Minik poğaçaların arasına bu içten koyun. Peynirin çok tuzlu olmamasına dikkat edin.
4 yorum:
Bayılıyorum bu poğaçaya :) harika görünüyor ellerinize sağlık. Ben de bir ara tarifini vermek istiyorum bunu deneyip yapabilirim en kısa zamanda ;)
Tadı da görüntüsü de harika!Deneyin, eminim memnun kalacaksınız. Ben zaten mayalı hamurdan yapılan şeyleri çok severim.
Afiyet olsun.
geçen akşam misafirim geldiğinde denedim ve herkes bayıldı :) tarif için teşekkürler.. en kısa zamnda bloga eklemeliyim ;)
çok mutlu oldum...
Yorum Gönder