En sevdiğim kremalı pastalardan biri. Tadı çok hafif. Kesinlikle deneyin derim!
Malzemeler
Keki için;
2 adet yumurta
1 küçük çay bardağı toz şeker (100 gr.)
1 küçük çay bardağı yoğurt (100 gr.)
3,5 küçük çay bardağı un (150 gr.)
1 küçük çay bardağı sıvıyağ (70 ml.)
1 paket kabartma tozu
Kreması için;
Yarım kg süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
Keki için derin bir kapta 2 adet yumurta ile 1 çay bardağı şekeri çırpın. Daha sonra yoğurt, un, kabartma tozunu ekleyin. Hamuru yağlanmış 25 cm. çapında tepsiye dökün. Keki önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Kek piştikten sonra fırından çıkararak soğumaya bırakın ve bu arada kremasını hazırlayın.
Krema için yukarıda belirtilen malzemeleri bir tencereye ekleyerek koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. Krema hazır olduğunda kekinizi ortadan ikiye bölün, Kekin arasına kremanın hepsini dökün. Kekin üst kısmını kapatın ve en üstüne pudra şekeri serpin.
0 yorum:
Yorum Gönder