REVANİ

Gönderen Zuhal

Hamur:

3 yumurta
5 Türk kahvesi fincanı tozşeker
2 su bardağı un
yarım su bardağı irmik
3 yemek kaşığı yoğurt

Şerbet:

3 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limon suyu

Şeker ve suyu kaynatın, inmeye yakın limon suyu ekleyin. Soğutun.


Yumurtaları şekerle birlikte koyulaşana dek karıştırın. Yoğurdu ekleyin. Un ve irmiği de katın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye dökün. 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkar çıkar çıkmaz soğuk şerbeti dökün.


Dikkat edilecek konu, şerbet veya kekten biri soğuk, diğeri sıcak olacak.
Not: Burada kullanılan su bardağı (150 ml.su alan bardak. 100 gr. da un alıyor, ölçtüm.) en küçük su bardağı. Günümüzde çeşit çeşit bardak var biliyorsunuz. Aslında tarifleri verirken gram olarak vermek daha doğru olacak galiba. Aksi takdirde başarı sağlanamayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

 

ZUHALİN TARİFLERİ Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez