*Börekleri ve kurabiyeleri mutlaka 5 dk. önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek ve pandispanyaları ise soğuk fırına koyun ve 170-180 derecede pişirin.
*Pırasa, ıspanak gibi köklü sebzeler kökü alındıktan sonra, doğranmadan yıkanmalı, sonra doğranmalıdır.
*Et pişirirken tuzu baştan atmayın, et sertleşir.
Patates pürenize değişik bir tat ve koku vermek için, bir miktar hindistan cevizi atın.
Çorbanın yağı fazla olduysa, bir marul yaprağınıbir kaç kez çorbanın içine sokup çıkarın. Fazla yağlar marul yaprağının üzerinde toplanacaktır.
Domates salçanız çok ekşi ise içerisine bir havuç rendeleyin. Havuç,salçanızı tatlandıracaktır.
*Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
*Ununuzun böceklenmemesi için 1 adet defne yaprağı koyun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
defne yapragını deneyecegim keşke daha önce görseydim... :(
Yorum Gönder