1 su bardağı haşlanmış buğday (yarma)
1 su bardağı bardağı haşlanmış nohut ya da yeşil mercimek
Dereotu
Maydonoz
Yeşil soğanKırmızı ve yeşil biber
yeteri kadar
, pulbiber, tuz, zeytinyağï, nar ekşisi, limon
2 diş sarımsak (taze sarımsak da olabilir)
Buğdayı ve nohutu (veya mercimeği) haşlayıp soğutun. Daha sonra, yukarıdaki tüm malzemeleri karıştırın.
Kabul günlerinde çayın yanına da iyi gider.
2 yorum:
zuhalcim, buğday salatasını sizde yediğimde çok beğenmiştim. ben sevginide kattığın için yaptığın bütün börek, pasta, kek, çörek ve kısaca ne yaparsan yap güzel oluyor diye düşünürdüm amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bunların doğru olmasıyla beraber tarifini senden aldıktan sonra misafirlerime yaptım ve tabiki tebrikleri ben aldım amma velakin tarifin senin olduğunu söyledim. öptüm by
ben adsız değilimmmmmmmmm
eda EDA EDA EDA EDA
Edacığım güzel yorumun için çok teşekkür ederim, ben de öptüm...
Yorum Gönder