Krep genellikle herkesin sevdiği bir şey. Bizimkiler kahvaltıda krebin arasına tulum peyniri veya beyaz peynir koyup, sararak yemeyi seviyorlar.
Kreple yapılan tatlı tarifleri de var. Onları da ilerde yazmayı düşünüyorum.
2 yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yumurtaları çırpın, sütü ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyin. Pürüzsüz olana dek çırpın. (Bazıları süzgeçten geçiriyormuş, top top olmasın diye)
Yağsız tavaya (teflon) çok az sıvıyağ koyun. Yaklaşık bir kepçe kadar krepten koyun. Tavanın tamamını kaplayacak şekilde yayın. Arkalı önlü pişirin.
Koyacağınız krep miktarını tavanızın büyüklüğüne göre ayarlayın. Ama iyice yayın ki ince olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder