5 yumurta
5 küçük kahve fincanı tozşeker
5 küçük kahve fincanı un
Buradaki 5 rakamı, yapacağınız pastanın büyüklüğüne göre değişebilir. Önemli olan sayının aynı olması.
Yumurtalarla tozşekeri, karıştırıcı (mikser) ile koyulaşıncaya kadar çok iyi karıştırın En son unu da ekleyip, hızlıca tekrar karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kekin kabarması için fırın kapağının açılmaması gerekir.
İkiye veya (daha çok yumurtadan, daha büyük bir pasta keki yaptıysanız) üçe bölün. Arasına dileğiniz kremayı sürüp, pasta yapın.
Burada püf noktası unu da ekledikten sonra hamurun sönmemesi ve fırın kapağının açılmaması.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder