Bunu ilk kez bayramda yapmıştım. Çok beğenildi. Gerçekten güzel. Mutlaka deneyin.
Hamuru:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
İçi:
5oo gr ıspanak yaprağı
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4-5 dilim sucuk
Tuz,
Üzeri için yumurta sarısı
Ispanakları yıkayıp bir tencerede (yağsız ıspanağın kendi suyu ile) soğanı kavurun. Suyunu çekince ocaktan alın.Tuz, sucuk ve kaşar peynirini de ekleyin.
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. (Karbonatı her zamanki gibi unun içine koyarak katıyoruz) Elde ettiğiniz hamuru top halinde ikiye ayırın. İlk hamuru merdaneyle (yarım cm. inceliğinde ) açın. Üzerine her tarafını kaplayacak şekilde ıspanaklı harçtan yayın ve ortadan kesin. Bu ortadan keserek ikiye ayırdığınız ıspanaklı hamurun her birini uzunlamasına rulo yapın. Rulo halindeki böreği 4'er cm eninde kesin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve kesin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 derecelik fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder