Kakaolu muhallebi:
3.5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
muhallebiyi pişirin
İçi için:
1 paket kakaolu bisküvi (un gibi yapın, mümkünse robottan çekin)
1 kahve fincanı çekilmiş ceviz
1 portakal kabuğu rendesi
Bu malzemeleri birbirine karıştırdıktan sonra muhallebinin içine dökün ve birbirine iyice yedirin. Bir kalıba dökerek , çukur yuvarlak olursa , dağ görünümü de olacağından adına yakışacaktır. 2-3 saat buzlukta daha sonrada buzdolabında bekletin. Daha sonra ters çevirin.
Sos:
1 su bardağı su
1/2 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao
Bu malzemeleri pişirin. Soğuyana kadar çırpın ve ters çevirdiğiniz pastanın üstünü ve her yerini kaplayacak şekilde dökün. Üzerine bol miktarda hindistan cevizi dökerek süsleyiniz .Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder