10 kişilik
1 kg. süt
1 çay bardağı tozşeker
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
Karamel için:
4 yemek kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 çorba kaşığı su
4 yemek kaşığı tozşekeri, 1 yemek kaşığı su ile küçük bir tencerede kaynatın. Karışım köpürmeye başlayınca limon suyunu ekleyin. Rengi koyulaşınca ocaktan alın.
Küçük kaseleri suyla çalkalayıp, karameli hepsine eşit miktarda dökün.
Diğer taraftan 1 yumurta ile 1 çay bardağı tozşekeri çırpın, sütü ve irmiği ekleyin. Muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişirin. Sıcakken karamelli kaselerin üzerine dökün. Soğutun.
Servis yapacağınız zaman, kaseleri servis edeceğiniz tabaklara ters çevirip koyun. Üzerini ceviz ve hint cevizi ile süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder