1 kg lor peyniri (tuzsuz)
125 gr tereyağı (yumuşak)
200 gr tozşeker
4 yumurta
1 paket vanilya
1 paket vanilyalı puding
1 limonun suyu
Yumurtanın beyazlarını ayrı bir kapta karıştırıcı (mixer) ile beyazlaşana kadar çırpın. Yine karıştırıcı ile ilk önce tereyağını, sonra tozşekeri, yumurtayı, lor peynirini ve diğerlerini çırpın.(Bu sırayla çırpılırsa sırayla daha iyi oluyor) En son da ayrı olarak yumurtanın aklarını ekleyin.
Sonra bunları yuvarlak bir pasta kabına koyun ve 175 derecede 60-70 dakika kızartın. 30 dakika sonra pastayı fırından çıkartın (kabarıyor çünkü, biraz bekletin kabarıklığı insin diye) sonra tekrar fırına sürün ve kızartmaya devam edin.
Not: Peynir hamurunun içine kuş üzümü de koyabilirsiniz, daha güzel oluyor.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder