Çocuklara sebze sevdirmek bazen zor oluyor. Mesela karnabaharı belki bu şekilde beğenirler.
Beşamel sosla da yapılabilir, ama bu hem daha hafif oluyor, hem de daha kolay pişiyor.
1 küçük boy karnabahar (4 kişi için)
1 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz, karabiber
Karnabaharı yumuşak bir şekilde haşlayın. Çatalla ezin. Tuzu, karabiberi ve sıvıyağı koyun. Yağlanmış küçük bir fırın kabına yayın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Fırına sürün. Orta ısıda, kaşar peyniri kızarana kadar pişirin.
Sonradan düşündüm de; içine haşlanmış küçük bir patates, küçük bir havuç ve biraz beyaz peynir koyarsak daha besleyici olur.
0 yorum:
Yorum Gönder