4 yumurta
4 çorba kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı un
2-3 adet muz
Limon kabuğu rendesi
Kreması:
2,5 su bardağı süt
yarım su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Kremanın yapımı: Bir tencerede unu, tozşekeri, vanilyayı ve limon kabuğu rendesini koyup sütü de ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. (İsterseniz 2 kaşık margarin koyun, ben koymuyorum)
Bir tencerede yumurta ile şekeri karıştırıcı ile iyice çırpın.(Koyu bir kıvama gelene kadar) Unu ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın. Fazla beklemeden yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökün. Mutlaka yağlı kağıt koyun(pişirme kağıdı da deniyor). Eğer yağlı kağıdınız yoksa tepsiyi çok iyi yağlamak gerekir, hamurun yapışmaması için. Orta ısılı fırında pişirin. Tepsiden kağıdı ile beraber alın. Daha sonra hamur sıcakken rulo yapın.
Soğuyunca ruloyu açın. Arasına kremanın yarısını sürün, muzları da yerleştirin ve tekrar rulo yapın. Kalan kremayı da üstüne sürün. Süslemek için muz ve hint cevizi kullanın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder